Salata siciliana de portocale – o reteta pentru curajosi

April 13th, 2013 | Posted by eA in Arome si culori
Prietenul nostru Bogdan Iancu a cules-o din Italia (e o reteta siciliana) si ne-a povestit de ea intr-o iarna. Portocale +usturoi + patrunjel? Bhaaa, am spus la prima auzire. Dar cum parea o combinatie numai buna de luptat cu racelile (cocktail de vitamina C din cele mai bune surse + antibiotic natural), am decis sa facem o incercare, mai ales ca suntem fani mancaruri simple, iar asta e o reteta extreeem de simpla.
Se iau 2-3 portocale mari (cred ca portocalele siciliene ar fi si mai potrivite), se cojesc, se taie rondele subtiri, se intind rondele pe un platou, se stropesc generos cu ulei de masline extravirgin si apoi se presara din belsug patrunjel tocat si 2-3 catei de usturoi zdrobiti. Se mai presara sare si piper “dupa gust” si gata. Adica si ne-a dat gata. Merge bine langa o friptura sau un gratar.
Ma gandesc ca ar putea fi imbogatita cel mult cu niste seminte de pin sau alte nuci. Deliciu neasteptat.
Felii de portocale pregatite
Patrunjel proaspat tocat
Salata de portocale cu usturoi si patrunjel
Salata de portocale cu usturoi si patrunjel
IMG_0704

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

One Response

  • Ligia says:

    Reteta asta am gasit-o in Mananca, roaga-te, iubeste… Ma rog, nu chiar reteta.Eu am facut-o cu usturoi frecat cu ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper, in ideea de a fi un sos matasos de usturoi asa cum povesteste eroina ca a savurat pe unde a umblat prin Italia.
    Excelent.



Lasa un comentariu

css.php
%d bloggers like this: